«Госсовєт Криму» схвалив продаж вкраденого майна Коломойського

Новини
АЗС компанії «Укрнафта» в Криму Фото: bloknot.ru

В окупованому Криму так званий «Госсовєт Криму» дав згоду на продаж майна, що належить українському олігарху Ігорю Коломойському і було «націоналізоване» після окупації півострова Росією. Йдеться про санаторій, готель і автозаправну станцію, які продадуть на відкритому аукціоні.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру «кримського парламенту».

Як зазначається на продаж будуть виставлені АЗС в Сімферопольському районі, дитячий санаторій «Таврида» в Євпаторії (8 об’єктів), рекреаційний комплекс «Наутілус» в Гурзуфі (9 об’єктів) та готель «Крим» в Ялті (103 об’єкта).

Тим самим кримська «влада» хочуть встигнути збільшити показники неподаткових надходжень до бюджету окупованого Криму на 2017 рік і виплатити компенсації вкладникам «Приватбанку».

За інформацією «міністерства майнових і земельних відносин Криму», майно Коломойського, яке буде виставлено на аукціон, оцінюється в 350 млн. рублів.

«Загальна вартість об’єктів, які були сьогодні в переліку на розгляді «Госсовєта», склала 350 млн рублів», – цитує видання «Кримінформ» прес-службу «міністерства».

Нагадаємо, 3 вересня 2014 року «Держрада Криму» ухвалила рішення «націоналізувати» майно «Приватбанку» та інших компаній групи «Приват» українського бізнесмена Ігоря Коломойського, яке знаходиться на території півострова. В цілому перелік майна включає 89 об’єктів. Зокрема, був «націоналізований» санаторій «Форос», який відносять до активів Коломойського.

3 лютого 2015 року в Криму пройшов аукціон, в ході якого «Форос» купила Федерація незалежних профспілок Республіки Татарстан за 1,429 млр. руб.

«Влада» Криму заявила, що планує виставити на конкурс мережу автозаправних станцій компанії «Укрнафта», які контролював Коломойський. АЗС після «націоналізації» були передані в управління Феодосійського нафтотерміналу, як одному з підрозділів компанії «Чорноморнафтогаз», також «націоналізованої» після окупації півострова, і почали роботу під брендом ГОСТ.

У липні 2015 року «Приватбанк» ініціював позов до РФ в міжнародний арбітраж в Гаазі з вимогою відшкодувати збиток від втрати активів в Криму. Коломойський вважає, що компанії, які втратили своє майно в Криму після анексії, можуть пред’явити позови до Росії на загальну суму в $ 2 млрд.

У лютому 2016 року стало відомо, що 5 компаній Ігоря Коломойського: «Укрінтерінвест» (Дніпропетровськ), ПАТ «ДніпроАзот» (Дніпродзержинськ), «Лугзор» (Київ), «Лібсет» (Київ) і «Аберон ЛТД» (Дніпропетровськ) подали в Гаазький арбітраж позов з вимогою від Росії компенсації за захоплені активи в окупованому Криму.

5 грудня 2017 року «міністр майнових і земельних відносин Криму» Анна Анюхина заявила, що аукціони з продажу ряду об’єктів, які належали Ігорю Коломойському , відбудуться до кінця року, однак потенційні покупці цього майна поки не з’явилися.