Голодуючий в кримському СІЗО Володимир Балух схуд на 35 кілограм – правозахисники

Новини
Володимир Балух в «Роздольненському райсуді» Криму, 2 липня 2018 р Фото: RFE/RL

За словами родичів українського політв’язня Володимира Балуха, він за час арешту схуд на 35 кілограмів.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Центр журналістських розслідувань.

До арешту Балух важив близько 95-ти кг, а зараз – 60 кг, кажуть родичі.

Разом з тим, кримська «прокуратура» повідомила адвокату політв’язня, що «життєво-важливі показники Балуха в нормі і в спеціалізованої медичної допомоги він не потребує».

Також в документі зазначено, що «Залізничний районний суд» Сімферополя 13 серпня припинив провадження за клопотанням про умовно-дострокове звільнення активіста, який вже більше 1 року і 8 місяців перебуває під вартою і більше 3-х місяців голодує на знак протесту.

Адвокат Ольга Дінзе повідомила КПГ, що оскаржить це рішення.

Мати Балуха 9 серпня побувала на побаченні з сином в ІТТ. Вона розповіла, що українець сильно схуд і виглядає дуже погано.

Європейський суд з прав людини зобов’язав уряд Росії до 5 вересня подати інформацію про стан здоров’я українських політв’язнів: Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку і Сергія Литвинова.

Нагадаємо, Балуха за час утримання в СІЗО Сімферополя тричі хотіли посадити в штрафний ізолятор, але не змогли, так як карцер переповнений.

Нагадаємо, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів».

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.

5 липня в Криму «Роздольненський районний суд» засудив Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.

13 липня «Желєзнодорожний районний суд» окупованого Сімферополя відхилив клопотанняадвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха за першим вироком.

Захист оскаржив другий «вирок» «Роздольненського районного суду» Володимиру Балуху.

6 серпня Балуха доставили в Роздольненський ІТТ, де він продовжує ознайомлюватися з матеріалами другої справи проти нього.