Голодуючого в СІЗО Балуха мучать різкі болі у грудях – Динзє

Новини
Адвокат Ольга Динзє Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму голодуючого в СІЗО Сімферополя українського активіста Володимира Балуха мучать сильно ріжучі різкі болі в області грудей. Його стан здоров’я погіршується.

Про це виданню Крим.Реалії повідомила адвокат українця Ольга Дінзє, передає Центр журналістських розслідувань.

Адвокат, яка 24 вересня відвідала Балуха в СІЗО, охарактеризувала стан його здоров’я як незадовільний.

«На жаль, нам не вдалося повноцінно поговорити, оскільки час відвідування вже було закінчено. Але Володимир повідомив мені, що стан здоров’я у нього погіршується і далі. Знеболюючих таблеток у Балуха практично не залишилося. Він сказав, що економить їх і в цілому намагається приймати поменше знеболюючого», – розповіла Дінзє.

За її словами, це єдине, що допомагає «хоч якось зняти больовий синдром», оскільки біль в області грудей «практично постійний», особливо гостро відчувається у вечірній час.

«Він досить пасивний, швидко втомлюється, йому постійно хочеться спати. При цьому продовжує голодування в тому ж форматі: п’є несолодкий чай, кисіль і їсть сухарі з чорного хліба», – пояснила адвокат.

Вона розповіла, що Балух продовжує відмовлятися від допомоги лікарів медчастини ізолятора і вимагає допустити до нього лікарів Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Дінзє також зазначила, що умови утримання українця в ізоляторі не відповідають вимогам, в тому числі ЄСПЛ, про утримання голодуючих в місцях позбавлення волі.

Нагадаємо, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів».

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.

5 липня в Криму «Роздольненський районний суд» засудив Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.

13 липня «Желєзнодорожний районний суд» окупованого Сімферополя відхилив клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха за першим вироком.

Захист оскаржив другий «вирок» «Роздольненського районного суду» Володимиру Балуху.

10 вересня «Верховний суд Криму» відхилив апеляційну скаргу захисту Володимира Балуха на постанову «Желєзнодорожного райсуду» Сімферополя про припинення провадження про його умовно-дострокове звільнення. «Верховний суд» також не скасував ухвалу «суду» про продовження запобіжного заходу Балуху.

14 вересня Володимира Балуха побили співробітники адміністрації СІЗО Сімферополя.

24 вересня «Верховний суд Криму» був змушений перенести на 3 жовтня розгляд апеляційної скарги захисту українського активіста Володимира Балуха, оскільки його не доставили з СІЗО Сімферополя, розташованого в двох кварталах від «суду», а українець відмовився брати участь в засіданні по відеозв’язку.