Олега Сенцова перевели з медсанчастини в загін колонії – правозахисник

Новини
Олег Сенцов в колонії російського міста Лабитнангі 9.08.2018 Фото: Facebook

Незаконно засудженого в РФ українського режисера, кримчанина Олега Сенцова перевели з медичної частини, де він відновлювався після тривалого голодування, в загін колонії в Лабитнангі. Сенцов нарешті отримав посилку з теплими речами і продуктами від правозахисників, яку раніше йому не віддавала адміністрація колонії.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook російський правозахисник Микола Щур з посиланням на лист режисера, передає Центр журналістських розслідувань.

«Отже, «джихад з колонією» з приводу посилки завершився. Віддали всі 23 кг 110 г. Радує.
Олег надіслав лист. Привітав нас (нас всіх) з цією подією. І висловив одне прохання нам: довести справу з цими кілограмами (яких більше 20-ти) до кінця – щоб так було по всій Русі, яка сидить, а не тому, що йому, нібито, зробили виняток», – написав Щур.

«І якраз в цей день його перевели в загін із санчастини. Вчасно прийшли теплі речі! День-в-день», – додав правозахисник.

Як повідомлялось, 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії.

ЄСПЛ прийняв до розгляду скаргу незаконно засудженого в РФ Олега Сенцова.

5 жовтня Олег Сенцов повідомив у листі, що вимушений припинити голодування 6 жовтня, через загрозу примусового годування, оскільки стан його здоров’я оціюється як критичний. Режисер не знає, чи виживе, оскільки у нього почалися незворотні зміни внутрішніх органів.

Олег Сенцов попросив опублікувати його заповіт.

25 жовтня Олегу Сенцову присудили премію Європейського парламенту «За свободу думки» імені Андрія Сахарова.

14 листопада Олега Сенцова нагородили в Словенії премією міжнародного проекту «Платформа європейської пам’яті та совісті».

12 грудня в Європарламенті пройшла церемонія нагородження Олега Сенцова премією «За свободу думки» імені Сахарова. Нагороду замість політв’язня отримали його сестра Наталія Каплан та адвокат Дмитро Дінзє.