У Києві суд через неявку Вишинського переніс на 31 березня засідання у його справі

Новини
Кирило Вишинський Фото: РИА Новости

Подільський райсуд Києва переніс на 31 березня засідання у справі обвинуваченого в державній зраді керівника незареєстрованого підрозділу МІА «Россия сегодня» – «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського. Російський пропагандист, який 7 вересня був переданий Росії в рамках обміну утримуваних осіб, не з’явився в суд, оскільки, як стверджує захист, знаходиться на лікуванні.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прессекретар прокуратури АРК Катерина Діденко.

«Сьогодні, 14 січня 2020 року, керівник «РИА Новости Украина» в черговий раз не з’явився на судове засідання. За словами сторони захисту, його відсутність пов’язана з перебуванням на лікуванні.
Подільський районний суд міста Києва переніс судове засідання на 31.03.2020 року», – зазначила Діденко.

Нагадаємо: 

  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 1 червня 2018 року Вишинський заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням він звернувся до президента України Петра Порошенка.
  • 1 квітня 2019 року Подільський райсуд Києва розпочав розгляд по суті справу Кирила Вишинського. Він не визнав провину за всіма епізодами обвинувального акту
  • 7 вересня Кирило Вишинський був переданий Росії в ході обміну з Україною утримуваними особами.
  • 9 вересня 2019 року Вишинського призначили виконавчим директором «Міжнародного інформагентства «Россия сегодня».