У розвідці повідомили про 50 російських снайперів на Донбасі

Новини
ДНР
Фото: Музей undefined

Снайперські підрозділи РФ активно діють на Донбасі, а територія України стала полігоном для випробування новітнього снайперського озброєння російських силових структур.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР, починаючи з 2016 року, штатні снайпери з’явилися у першому та другому армійських корпусах підтримуваних Росією угруповань «ДНР» і «ЛНР». Навчання цих підрозділів здійснюють інструктори з Росії, пише Радіо Свобода.

«За нашими даними, зараз штатна чисельність таких підрозділів становить близько 450 військовослужбовців-снайперів. Крім того, на територію України зараз дуже активно заходять снайперські групи збройних сил Росії, ФСБ, інших силових структур. Це близько 50 осіб, які постійно перебувають на нашій території для того, щоб відпрацьовувати найбільш важливі завдання і, крім того, підвищувати свій бойовий досвід з застосування снайперського озброєння в сучасних конфліктах», – розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький

За його словами, здебільшого це короткий період часу, коли снайперська група заходить із території Росії на Донбас, виконує поставлене завдання, відпрацьовує елементи для підвищення своїх професійних якостей та перевіряє новітнє озброєння.

Нагадаємо:

  • 24 лютого на Донбасі російські окупанти знову порушили режим всеосяжного припинення вогню. Внаслідок обстрілів та провокації ворога в зоні проведення ООС поранення отримали двоє українських військовослужбовців.