РФ погрожує знищувати конвої з іноземною зброєю для України

Війна

Заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков заявив, що «конвої з іноземною зброєю для України стануть «законними цілями» для збройних сил РФ».

«Росія попередила США про наслідки передачі в Україну озброєнь. Конвої з іноземною зброєю, яка бездумно постачається Україні, стануть законними цілями для ЗС РФ», – заявив він, пише РИА Новости.

Він також додав, що списки персональних санкцій проти США і Заходу готові, скоро будуть оприлюднені.

Рябков заявив, що Росія може відновити діалог зі США щодо безпеки, якщо Вашингтон до цього готовий.

При цьому він зазначив, що «не став би говорити, що пропозиції Росії щодо гарантій безпеки повністю залишаються чинними, оскільки ситуація змінилася».

Як повідомлялося, Росія несе втрати в Україні з небувалою швидкістю: за 16 днів війни 31 батальйонно-тактична група її армії втратила боєздатність, знищено понад 360 танків, 1205 броньованих машин, близько 60 літаків та 80 гелікоптерів, заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березня; за 6 березня; за 7 березня; за 8 березня; за 9 березня, за 10 березня; за 11 березня.