Перелік товарів, дефіцит яких буде покритий за рахунок імпорту

Влада

Як повідомляє Міністерство економіки з посиланням на рішення, в Україні розширено перелік товарів критичного імпорту, до якого додано низку соціально важливих позицій.

«Рішення Уряду передбачає розширення переліку товарів, які мають критичне значення, як для потреб безпеки та оборони, енергетики, життєдіяльності суспільства та охорони здоров’я, так і для забезпечення галузей промисловості необхідною сировиною та комплектуючими за рахунок їх імпорту з-за кордону», – йдеться в повідомленні.

До переліку критичних товарних категорій додано:

  • води (мінеральні та газовані),
  • ферментовані або сквашені молочні продукти,
  • сіль,
  • тютюнову сировину,
  • сировину для виробництва товарів легкої промисловості, медицини.

Також до списку увійшли товари, необхідні для промисловості та будівництва, як то полімери, засоби для паяння та зварювання металів, скло, металоконструкції тощо.

Даний перелік товарів, відповідно до Законів України “Про правовий режим воєнного стану” та“Про валюту і валютні операції”, був запроваджений постановою Кабінету Міністрів України №153 від 24 лютого 2022 року та оновлюється постійно. Це дає можливість Національному банку забезпечити здійснення транскордонних валютних платежів за операції з імпорту товарів.

Нагадаємо, для людей, які отримували пенсію через Укрпошту за місцем проживання та були змушені переміститися, забезпечено можливість отримати пенсію там, де зручно, шляхом переказу коштів без відкриття рахунку в АТ «Укрпошта» або АТ Ощадбанк.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa