Країни G7 оголосили про допомогу Україні у понад $24 мільярди

Новини

Міністри фінансів країн G7 анонсували додаткову підтримку Україні на суму понад 24 мільярди доларів на 2022 рік та висловили готовність її збільшити в разі потреби.

Про це повідомляє Reuters.

У своїй заяві міністри також висловили жаль щодо участі Росії в міжнародних форумах, включаючи зустрічі G20, Міжнародного валютного фонду та Світового банку цього тижня.

«Міжнародні організації та багатосторонні форуми більше не повинні вести свою діяльність з Росією у звичайній манері», – заявили міністри.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що країни G7 пообіцяли Україні 50 млрд євро, більшість з яких уже є в розпорядженні, решта незабаром буде зібрана.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter