Війна Росії проти України: хроніка 18 серпня

Новини
война

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitte

«Можливість переговорів з рф». Про що домовилися Зеленський та Ердоган у Львові

В окупованих районах Запорізької області з’явилися нові призначенці з росії, один працював в адміністрації Путіна

«НеСвяті люди». Священники на службі Зла

У Харкові зросла кількість жертв ракетного удару рф

Зібрані українцями рекордні 600 млн грн на Bayraktar фонд Притули витратив на космічний супутник для ЗСУ

Український гідрометеорологічний інститут змоделював поширення радіації у випадку аварії на Запорізькій АЕС

«Верховний суд Криму» переглянув вирок журналісту Єсипенку

Словаччина постачатиме Україні зброю попри всі зусилля рф завадити цьому – міністр оборони

рф знову шантажує Україну і світ – погрожує зупинити Запорізьку АЕС

рф перекидає ешелон з ракетами з Улан-Уде до кордонів України – СтратКом ЗСУ

Генштаб ЗСУ: рф продовжує утримувати свої війська в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати підрозділи збройних сил Російської Федерації в прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою сковування дій підрозділів Сил оборони.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін. ЗС Білорусі посилено охороняють ділянки кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза ударів з Білорусі.

На Слобожанському напрямку противник продовжує бойові дії для утримання рубежів та недопущення нашого наступу.

На Харківському напрямку ворог стріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Карасівка, Петрівка, Базаліївка, Ртищівка, Дуванка, Іванівка, Мосьпанове, Лісне, Великі Проходи, Питомник, Гусарівка та Чепіль. Дистанційно мінував місцевість неподалік Леб’яжого.

На Слов’янському напрямку противник обстріляв із артилерії райони Великої Комишувахи, Вірнопілля, Адамівки та Довгенького.

На Краматорському напрямку ворог обстрілював із танків та реактивних систем залпового вогню райони Слов’янська, Краматорська, Спірного, Донецького, Івано-Дарʼївки, Сіверська, Званівки та Райгородка. Завдав авіаудару біля Веселого.

Вів наступ у напрямку Миколаївка – Виїмка, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку були обстріли біля Бахмута, Соледара, Роздолівки, Кодеми та Майорська. Окупанти вели наступ у напрямках Володимирівка – Соледар, Покровське – Бахмутське, Покровське – Бахмут, Клинове – Бахмут, Семигір’я – Зайцеве, Семигір’я – Кодема та Гольмівський – Зайцеве. На жодному з напрямків наступу загарбники не досягли результатів та з втратами відійшли.

На Авдіївському напрямку ворог стріляв із ствольної, реактивної артилерії та танків поблизу Авдіївки, Мар’їнки, Олександрополя, Пісків, Первомайського та Опитного.

Вів наступ на напрямку Лозове – Первомайське, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник веде оборону зайнятих районів. Обстрілював райони населених пунктів Новосілка, Новомихайлівка, Богоявленка, Степногірськ, Шевченко, Бурлацьке, Залізничне, Гуляйпільське, Лукʼянівське, Преображенка, Полтавка. Вів розвідку БпЛА біля Полтавки, Гуляйполя, Малинівки, Зеленийого Гаю, Щербаків та Новояковлівки. Намагався вести штурм у напрямку Єгорівка – Шевченкове, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони України. Обстріли були неподалік населених пунктів Миколаїв, Степова Долина, Луч, Посад-Покровське, Галицинове, Олександрівка, Мирне, Широке, Квітневе, Киселівка, Кобзарці, Первомайське, Кавказ, Мурахівка, Андріївка, Осокорівка, Іванівка та Трудолюбівка. Противник завдав авіаударів біля Білої Криниці, Благодатного, а також балки Хутірської. Вів розвідку БпЛА в районах населених пунктів Білогірка, Лозове, Первомайське, Олександрівка, Трудолюбівка, Осокорівка та Іванівка.

За наявною інформацією, в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування.