ЄС ще на півроку продовжив персональні санкції проти РФ

Влада
Європейський Союз продовжив дію персональних санкцій щодо тих, хто відповідальний за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців, до 15 вересня 2024 року.

Про це йдеться в повідомленні Ради ЄС.

На півроку продовжені санкції ЄС, які передбачають обмеження на поїздки для фізичних осіб, заморожування активів та заборону на надання коштів фізичним та юридичним особам, продовжили щодо понад 2 тисячі 100 фізичних та юридичних осіб.

“У контексті перегляду санкцій Рада також вирішила не продовжувати дію санкцій щодо трьох осіб і вилучити зі списку дев’ять померлих осіб”, – йдеться в повідомленні. 

Імена вилучених осіб не повідомляються. 

Нагадаємо: 

  • У лютому 2024 року Рада Європейського союза ухвалила 13-й пакет обмежувальних заходів проти Росії. Санкції застосовані проти 106 фізичних і 88 юридичних осіб, які підтримують війну, підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.
  • Санкції проти Росії через анексію Криму з боку США і Євросоюзу були введені в грудні 2014 року. З тих пір вони були значно посилені та продовжуються ЄС щопівроку.