Чаплинську телерадіовежу на адмінкордоні з Кримом збільшили до 133 метрів

Життя

Чаплинську телерадіовежу на адмінкордоні з окупованим Кримом збільшили з 92 до 133 метрів.

Про це повідомляє член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Сергій Костинський, пише Центр журналістських розслідувань.

«Минулого тижня були завершені роботи по збільшенню висоти вежі Концерну РРТ з 92 до 133 метрів. Наступним етапом розвитку телерадіомовлення стане збільшення висоти підвісу телевізійних і надійних антен. Завдяки цьому сигнал українських телеканалів і радіостанцій буде поширюватися на територію Чаплинського, Каланчацького районів Херсонської області та Красноперекопського району АР Крим», – написав Костинський.

Роботи почалися ще в 2017 році.

  • 17 березня в Херсонській області в селі Чонгар біля адмінкордону з Кримом відкрили 150-метрову телекомунікаційну вежу, яка забезпечить трансляцію українських телевізійних і радіосигналів на територію тимчасово окупованого півострова і на південні райони області.
  • З вишки запущено мовлення чотирьох українських радіостанцій: «Українське радіо» (100,7 МГц), радіо «Мейдан» (ТОВ «ТК «Атлант-СВ» г. Киев, 101,4 МГц), радіо «Крим.Реаліі» (ГО «Радіо кримських громад», 105,4 МГц), «Херсон FM» (ТРО «Софія», 107,8 МГц).
  • В кінці липня 2017 року Нацрада з ТБ і РМ назвала п’ять українських телеканалів, які перемогли в конкурсі і незабаром почнуть ефірне мовлення на окупований Крим з вишки на Чонгарі. Зокрема, ними стали: UA: Крим (НГТУ), Чорноморська телерадіокомпанія, ICTV, «5 канал» і «Прямий» (Тоніс). Аудиторію телеканалів складуть більше 200 тисяч кримчан.