Армія США почне випробування бойових роботів

Життя

Армія США почне випробування бойових роботів Robotic Combat Vehicle (RCV) вже в 2020 році.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на The Verge.

У тестуванні не братимуть участь машини, призначені для фактичного участі в бойових діях. Замість цього планується провести демонстрацію технологій, які в подальшому можуть бути впроваджені на роботизованих платформах, які використовуються солдатами в майбутньому.

Роботи RCV побудовані на базі платформи бронетранспортера M113. Вони будуть керувати солдатами-операторами, які перебувають в Mission Enabler Technologies-Demonstrator (MET-D), які представляють собою модернізовану бойову машину на гусеничної платформі Бредлі.

При цьому MET-D будуть оснащені камерами і безлюдною вежею, а управляти її роботою члени екіпажу зможуть за допомогою сенсорних панелей.

Перший етап випробувань почнеться в березні наступного року в Форт Карсон в Колорадо, і на ньому будуть представлені пара транспортних засобів MET-D і чотири роботизовані платформи RCV. Кожна машина MET-D буде управлятися водієм, стрільцем і чотирма солдатами, які будуть контролювати пару RCV для оцінки маневрів на рівні взводу. Після цього військові фахівці розглянуть результати випробувань і внесуть корективи для майбутніх тестів.

Наступні етапи випробувань будуть більш масштабними. У травні наступного року піхотний підрозділ випробують RCV в Європі, а в кінці 2021 року планується провести ще одне випробування, на якому будуть представлені шість MET-D і чотири M113 RCV, а також чотири легких і середніх RCV, щоб провести маневри на рівні роти .

Третій етап має відбутися в 2023 році. У ньому візьмуть участь шість машин MET-D, чотири M113 RCV, а також по чотири середніх і важких RCV.