В якому випадку можуть звільнити з роботи під час карантину – роз’яснення юристки

Життя
Ірина Кудінська, юристка, фото: Український кризовий медіа-центр

Юристка Інна Кудінська дала роз’яснення, за яких обставин роботодавець може звільнити співробітника під час дії карантину.

За словами юристки, в Трудовому кодексі не передбачена можливість звільнити працівника на підставі запровадженого у країні карантину, пише hromadske.

«Карантин не є офіційною підставою для звільнення в розумінні нашого Кодексу законів про працю, тому коли роботодавець говорить про те, що ми вас будемо звільняти у зв’язку з тією ситуацією, що склалась, у зв’язку з карантином, то такої підстави трудове законодавство не знає», — пояснила вона.

Юристка зазначила, що людину можуть звільнити, якщо вона працює за строковим трудовим договором, бо після його завершення жодних обмежень немає. Стан карантину не впливає на тривалість такого договору.

В інших випадках ситуація з карантином має кваліфікуватися як простій, відповідно до статті 113 Трудового кодексу.

«І в цій ситуації люди можуть або працювати на робочому місці, або працювати з дому. Ця ситуація прописується в наказі роботодавця, визначається точно, де саме людина має працювати, яка буде зберігатися заробітна плата», — зауважила Кудінська.

Вона наголосила, що за українським законодавством у такому випадку людина не може отримувати менше ніж середню місячну зарплату.

«Проте варто пам’ятати, що прогули також ніхто не скасовував (прогул є підставою для санкцій аж до звільнення — ред.). Людям варто пам’ятати і слідкувати за тим, що прописано в наказі роботодавця. З ним всіх повинні ознайомити, і люди повинні прочитати, де це робоче місце зафіксоване», — резюмувала юристка.

За консервативною оцінкою колишнього міністра економіки України Тимофія Милованова, без роботи у результаті кризи можуть залишитися від 170 до 500 тисяч людей.

«В Китаї безробіття зросло за місяць на 1% до 6,2%. В Україні безробіття приблизно 8,6%, що складає біля 1,5 млн людей. Якщо безробіття зросте так само як в Китаї на 1%, це буде означати, що 170 тис людей втратять роботу», – написав Милованов.

  • Із 12 березня до 3 квітня щонайменше в Україні запроваджено карантин. Міста стали закривати усі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено.
  • Карантин буде продовжений, якщо кількість випадків інфікування коронавірусною інфекцією збільшиться, заявив Віктор Ляшко, головний санітарний лікарь України.