У Сенаті США розкритикували Трампа через затримку введення нових санкцій проти РФ

Новини
Президент США Дональд Трамп Фото: theatlantic.com

У Сенаті США адміністрацію президента Дональда Трампа звинуватили в затягуванні введення нового закону, який посилює санкції проти Росії.

Зокрема, представники Сенату від обох провідних політичних партій – Бен Кардін та Джон Маккейн – в своєму новому листі повідомили, що Білий дім не подав інформації про російську обороні і розвідці, як того вимагає закон, передає Центр журналістських розслідувань.

“Затримка ставить під сумнів прихильність адміністрації Трампа закону про санкції, який був підписаний більше двох місяців тому після декількох місяців публічних дебатів і переговорів в Конгресі. У них було багато часу, щоб зосередити свої зусилля на цьому”, – йдеться в поширеній заяві сенаторів.

“Ми написали адміністрації 28 вересня, настійно закликаючи їх розробити надійний і всебічний план впровадження всіх аспектів закону. Ми знову вимагаємо, щоб адміністрація відповіла на наш лист”, – йдеться в заяві.

У Білому домі поки не відповіли на цей лист. Це вже другий лист Маккейна і Кардін з критикою адміністрації Трампа за невиконання положень закону.

Відзначається, що до 1 жовтня Білий дім повинен був, згідно з підписаним законом, ввести нові санкції проти Росії в сфері оборони і розвідки.