«Верховний суд Криму» не задовольнив апеляцію адвокатів Володимира Балуха

Крим
Володимир Балух на «суді» Фото: crimeahrg.org

В окупованому Криму так званий «Верховний суд Криму» в понеділок, 16 жовтня, не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів українського активіста Володимира Балуха на бездіяльність «слідчих органів» Роздольненського району, які не розслідують заяву про крадіжку співробітниками ФСБ його особистих речей під час обшуку.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію видання Крим.Реаліі.

В ході розгляду скарги Балух звернувся із заявою про те, що під час обшуку в його будинку співробітники ФСБ вкрали його особисті речі. Ні повідомлення про реєстрацію цієї заяви, ні рішення за даною заявою правоохоронні органи активісту не направляли.

«Суд відмовив в апеляції тільки на тій підставі, що зі слів правоохоронців, всі документи направлялися поштою. Ніяких підтверджуючих документів про це в справі не надано», – повідомляє кореспондент видання.

Нагадаємо, 4 серпня 2017 року «Роздольненський райсуд» засудив Володимира Балуха за звинуваченням в нібито зберіганні боєприпасів, до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

МЗС України висловило протест у зв’язку з винесеним незаконним вироком про позбавлення волі українського активіста і зажадало від Росії скасувати це рішення.

Правозахисники наполягатимуть на тому, щоб в санкційні списки включали всіх фігурантів справи незаконно засудженого в Криму Володимира Балуха. Вони відзначають, що стан здоров’я політв’язня постійно погіршується.

22 серпня в Криму проти Володимира Балуха порушили ще одну кримінальну справу нібито за напад на начальника Роздольненського ІТТ, який сам ображав і вдарив українця.

2 жовтня «Верховний суд Криму» скасував вирок Володимиру Балуху та відправив його кримінальну справу на новий судовий розгляд в іншому складі суду. При цьому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Балуха залишається в силі.