Ветерани кримськотатарського національного руху вимагають від окупантів надати Чапуху медичну допомогу

Новини
Затримання Асана Чапуха в Сімферополі, 23 листопада 2017 р. Фото: RFE/RL

Ветерани кримськотатарського національного руху Зевджет Куртумеров, Алі Кадиров і Чауш Пакізе написали звернення до керівництва Федеральної служби виконання покарань з вимогою надати належну медичну допомогу кримському татарину, політв’язню Асану Чапуху.

Звернення опублікував на своїй сторінці в Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, передає Центр журналістських розслідувань.

Автори звернення стурбовані тим, що утримання в СІЗО Бекіра Дегерменджі, Руслана Трубача, Асана Чапуха і Кязім Аметова є порушенням їх прав на свободу, а також несе шкоди здоров’ю утримуваних в РФ кримських татар. Вони вимагають надати Асану Чапуху необхідну медичну допомогу, щоб зберегти його життя.

«Звертаємося до вас, негайно прийняти рішення про переведення Асана Чапуху в навчальний заклад за профілем його хвороби, щоб зберегти його життя», – сказано в зверненні.

Нагадаємо, в окупованому Криму фігуранта так званої «справи Кашка» Асана Чапуха, у якого тиждень тому стався мікроінсульт, переводять в одиночну камеру. Раніше через проблеми зі здоров’ям його повинні були перевести з медсанчастини СІЗО в лікарню.