У зв’язку з початком ООС на Донбасі зменшать кількість блокпостів і змінять формат їх роботи – Нацполіція

Новини
Заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв Фото: npu.gov.ua

В рамках проведення на сході України Операції об’єднаних сил (ООС) формат роботи системи блокпостів в Донецькій і Луганській областях буде змінений, а їх кількість буде зменшено.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, перегляд формату роботи блокпостів, передусім, спрямований на зменшення соціальної напруги, що виникала у зв’язку з перевірками на стоп-контролях, які фактично не виконують функцій, пов’язаних із забезпеченням оборони чи національної безпеки.

«Їх кількість буде зменшено. А порядок пропуску на блокпостах буде відрегульований відповідно до рішення, які будуть прийняті командуванням ООС», – цитує Бушуєва департамент комунікації Нацполіціі.

Він також зазначив, що функції поліції в зоні проведення операції Об’єднаних сил залишаються незмінними.

«Це забезпечення охорони публічного порядку та безпеки, а також протидія злочинності. Також керівництвом Операції об’єднаних сил введено посаду заступника керівника ООС з координації діяльності органів Національної поліції. Його безпосереднім завданням є організація взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією, Державною прикордонною службою, Державною службою з надзвичайних ситуацій, а також іншими підрозділами, які залучені до складу сил та засобів ООС», – розповів Бушуєв.

Крім того, додав він, продовжуються заходи поліції з недопущення потрапляння на підконтрольну Україні територію осіб, що мають намір дестабілізувати ситуацію або тих, хто причетний до участі в незаконних збройних формуваннях.

Як повідомлялося, з 30 квітня 2018 року в відповідно до указу президента України Петра Порошенка на території Донецької та Луганської областей розпочато Операцію об’єднаних сил (ООС), до складу яких входять і органи Національної поліції України.