У Москміськсуді обвинувачення запросило 14 років для журналіста Сущенко – Фейгін

Новини
Роман Сущенко Фото: AFP

У Московському міському суді в понеділок, 28 травня, обвинувачення попросило покарання у вигляді 14 років позбавлення волі для українського журналіста Романа Сущенко, якого ФСБ звинувачує в нібито шпигунстві. Вирок у його справі суд оголосить 4 червня.

Про це повідомив громадський захисник українця Марк Фейгін, передає Центр журналістських розслідувань.

«Звинувачення попросило 14 років для Романа Сущенко», – написав Фейгін в мікроблозі Twitter.

«Вирок Сущенко буде оголошено 4 червня 2018 року», – додав громадський захисник.

Він нагадав, що Роман Сущенко обвинувачується по ст.276 КК РФ (шпигунство).

При цьому громадський захисник не виключає ймовірності обміну Сущенка на керівника інформресурсу «РІА Новини Україна», громадянина України Кирила Вишинського, який також має російський паспорт і підозрюється СБУ в державній зраді.

«Думаю, можливість такого обміну велика. Просто тому, що є схожі родові ознаки – професія обох. Так само, як і звинувачення сторін», – заявив Фейгін телеканалу «112 Україна».

Нагадаємо, 30 вересня 2016 року в Москві був затриманий кореспондент Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Роман Сущенко. У ФСБ Росії заявили, що затримали Сущенко за звинуваченням у шпигунстві і назвали його «співробітником Головного управління розвідки Міноборони України».

Лефортовський суд Москви заарештував журналіста на 2 місяці. 7 жовтня російське слідство висунуло Сущенко офіційне обвинувачення в шпигунстві. Журналіст не визнає провини.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України спростували заяву ФСБ. Захист оскаржив рішення Лефортовський суду Москви про арешт Сущенко.

7 жовтня наслідок в РФ пред’явило українському журналісту офіційне обвинувачення в шпигунстві. Сущенко і захисник почали ознайомлення з матеріалами справи.

2 березня 2018 року Роман Сущенко та його адвокат Марк Фейгін підписали протокол про закінчення ознайомлення з усіма матеріалами слідства.

27 березня 2018 Московський міський суд продовжив арешт Роману Сущенко до 16 вересня.