На Донбасі бойовики порушили «хлібне перемир’я» – штаб ООС

Новини
Фото: presalibera.net

На Донбасі бойовики, нехтуючи рішенням Тристоронньої контактної групи, в перший же день порушили «хлібне перемир’я», оголошене з 1 липня для проведення збирання врожаю. Втрат в рядах українських військових немає.

Російські окупаційні війська проявляли активність практично по всій лінії зіткнення, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру ООС

«Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї і на окремих ділянках використовував заборонену Мінськими домовленостями зброї. Противник 25 разів вдавався до провокативного вогню по наших позиціях, 2 з яких – із важкого озброєння», – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в штабі, підрозділи Об’єднаних сил надійно утримували займані рубежі, неухильно дотримувалися режиму припинення вогню і не піддавалися на провокації ворога. Адекватну відповідь давали лише тоді, коли дії агресора несли пряму загрозу українським військовим та мирному населенню.

«Втрат серед наших військовослужбовців немає», – додали в прес-центрі.

Нагадаємо, 27 липня Тристороння контактна група (ТКГ) за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилися про встановлення з 1 липня на Донбасі всеосяжного і безстрокового режиму припинення вогню в зв’язку з початком жнив. «Хлібне перемир’я» стало 15 з початку війни на сході України. Всі перемир’я, оголошені раніше, систематично порушувалися бойовиками.