В Італії заарештовані вербувальники найманців для війни на Донбасі – посольство України

Новини
Фото: Facebook Посольство України в Італії

В Італії правоохоронці заарештували представників організованого злочинного угруповання, які займалися вербуванням найманців для участі у війні на Донбасі на стороні проросійських бойовиків. Інформацію про участь італійців у бойових діях надали українські дипломати.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook посольство України в Італії, передає Центр журналістських розслідувань.

«В ніч на 1 серпня правоохоронними органами Італії було викрито організовану злочинну групу, яка займалася вербуванням та фінансуванням осіб для участі у бойових діях на Донбасі на боці проросійських сил. Відповідну кримінальну справу було відкрито у зв’язку із надісланою Посольством України в Італії інформацією про участь італійців у війні на Донбасі», – йдеться в повідомленні.

За інформацією дипломатів, всього в цій справі, яку розслідує прокуратура міста Генуя в Італії, проходять як підозрювані 15 осіб, з них шестеро заарештовані вночі 1 серпня в Мілані, а також на території провінцій міст Парма і Авелліно.

«Всі вони затримані за звинуваченнями у рекрутингу та участі у військовому конфлікті за кордоном», – відзначили в посольстві.

Генеральне консульство України в Мілані і посольство України в Італії тримають цю справу на особливому контролі.

Як пише видання La Repubblica, поліція Італії припинила діяльність злочинного угруповання, яке займалося вербуванням найманців для терористичних псевдореспублік Донбасу.

За підозрою в організації каналу вербування найманців поліцейські затримали трьох осіб, серед них громадяни Албанії та Молдови. Затримання проводилися в Мілані, Пармі і Авелліно.

Ще троє підозрюваних ймовірно знаходяться на території окупованого Донбасу: Андреа Палмері, Габріеле Каругате, і Массіміліано Каваллері. Відносно цих найманців заочно виданий міжнародний ордер на арешт.

На злочинну організацію правоохоронцям вдалося вийти в рамках розслідування діяльності ультраправих організацій в регіоні Лігурія. Всього ж, в справі фігурують 15 осіб.

Нагадаємо, на початку липня 2018 року Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що Україна передала до Міжнародного кримінального суду списки всіх іноземців, які воювали на Донбасі в лавах російсько-окупаційних військ. За даними військової прокуратури, на Сході України воювали кілька сотень іноземних найманців, зокрема, сербів, італійців, іспанців і албанців. «Їх там немало, вони називаються ротами, взводами. Їх там може бути 10-15 чоловік, але сумарно їх кількість складає декілька сотень чоловік», – сказав Матіос.