У Сенцова серцева недостатність і ревматизм – адвокат

Новини
Олег Сенцов на обстеженні в лікарні Лабитнангі, 29.09.2018 Фото: 89.fsin.su

Незаконно засуджений в РФ український режисер, кримчанин Олег Сенцов, який вже 142 дні голодує в колонії міста Лабитнангі, страждає серцевою недостатністю і ревматизмом.

Про це розповів адвокат українського політв’язня Дмитро Дінзє в коментарі телеканалу «Настоящее время», передає Центр журналістських розслідувань.

«Так, загострення у нього (Сенцова – ред). У нього проблеми з серцем – серцева недостатність. Також ревматизм нижніх кінцівок, з’явилися проблеми з печінкою і нирками, так як на тлі голодування у нього змінився стан крові. Відповідно до цього йому призначили певні ліки, глюкозу прокапали, поживні суміші. Виходячи з цього, відповідно до висновку фахівців-лікарів, йому призначають певні препарати, які він приймає», – сказав Дінзє.

Як повідомлялось, 14 серпня Олег Сенцов під час зустрічі в колонії з російською правозахисницею Зоєю Свєтовою назвав свій стан «предкритичним».

15 серпня експерти ООН закликали Росію негайно і без будь-яких умов звільнити Олега Сенцова. Вони підкреслили, що життя українського режисера в небезпеці і зажадали надати йому медичну допомогу.

21 серпня вимоги звільнити Сенцова в черговий раз озвучили США і Євросоюз. Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутереш стурбований станом здоров’я незаконно засудженого в РФ Олега Сенцова.

Комісія з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу РФ відмовила Людмилі Сенцової, матері Олега Сенцова, в прийнятті до розгляду клопотання про помилування її сина.

18 версня Комісар ЄС з питань юстиції Вєра Юрова звернулася до міністра юстиції РФ Олександра Коновалова з закликом негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова.

28 вересня Олега Сенцова вивозили з колонії в Лабитнангі в міську лікарню для «обстеження», за результатами якого йому «проведена корекція лікування». Управління ФСВП РФ по Ямало-Ненецькому автономному округу опублікувало фотографію Сенцова під час обстеження. Українець на ній виглядає дуже худим і виснаженим.