Сущенко етапували в російську колонію в Кіровській області

Новини
Роман Сущенко Фото: Роман Цимбалюк

Незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенко етапували до виправної колонії в Кіровській області.

Про це повідомив правозахисник Марк Фейгін, передає Центр журналістських розслідувань.

«Український журналіст Роман Сущенко етапований в ІК-11 в Кіровську область (г.Кірове-чепецк, д. Утробіно) для відбування покарання», – написав Фейгін у своєму Twitter в середу.

Про етапування Сущенко з московського СІЗО «Лефортово» Фейгін повідомляв ще місяць тому, але тоді не було відомо, куди саме відправили українського журналіста.

Нагадаємо, 30 вересня 2016 року в Москві був затриманий кореспондент Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Роман Сущенко. У ФСБ Росії заявили, що затримали Сущенко за звинуваченням у шпигунстві і назвали його «співробітником Головного управління розвідки Міноборони України».

Лефортовський суд Москви заарештував журналіста на 2 місяці. 7 жовтня російське слідство висунуло Сущенко офіційне обвинувачення в шпигунстві. Журналіст не визнає провини.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України спростували заяву ФСБ. Захист оскаржив рішення Лефортовський суду Москви про арешт Сущенко.

7 жовтня наслідок в РФ пред’явило українському журналісту офіційне обвинувачення в шпигунстві. 

27 березня 2018 Московський міський суд продовжив арешт Роману Сущенко до 16 вересня.

4 червня Московський міський суд визнав винним в «шпигунстві» Романа Сущенко і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

5 червня адвокати Романа Сущенка подали апеляцію на вирок Московського міського суду.

12 вересня Верховний суд РФ визнав законним вирок Московського міського суду Роману Сущенко. Журналіст має намір звернутися зі скаргою до Європейського суду з прав людини.