Через тиждень можливий новий спалах коронавірусу в зв’язку з порушенням карантину на Великдень – Ляшко

Новини
Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко Фото: ICTV

Новий спалах коронавірусу в Україні може відбутися через тиждень через те, що багато українців не дотримувалися умов карантину на Великдень.

Про це заявив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Зараз тільки сьомий день після Великодня. Інкубаційний період до 14 днів. Сьогодні не маємо пікового навантаження на систему охорони здоров’я. Динаміка приросту захворюваності коливається в межах 5-10% щодня. Це допустимі норми, оскільки ми б хотіли робити все можливе, щоб у нас не було приросту більше 30% щодня. Це дозволяє нам рятувати життя українців», – сказав він.

  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Гебреєсус, якого цитує DW, заявив, що пандемія далека від завершення.
  • «ВООЗ занепокоєна зростанням кількості хворих на COVID-19 у Африці, Східній Європі, Латинській Америці та деяких країнах Азії. Нам доведеться пройти довгий шлях і зробити велику роботу».
  • За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 27 квітня в Україні 9009 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 220 летальних, 864 пацієнти одужали. Зокрема, хворобу підтверджено у 614 дітей та 1 749 медиків. За добу зафіксовано 392 нові випадки.