За час окупації населення Севастополя за рахунок військових РФ зросло на 80 відсотків – Мінреінтеграції

Новини
Севастопольська бухта Фото: gelio.livejournal.com

За шість років незаконної окупації Криму реальне населення Севастополя за рахунок російських військовослужбовців, силовиків та членів їх сімей зросло на 80 відсотків. Це свідчить про свідому заміну населення міста, яку проводить Росія, що є порушення міжнародного гуманітарного права і кваліфікується як воєнний злочин.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У міністерстві звернули увагу, що 28 квітня 2020 року «очільник» російської окупаційної адміністрації у Севастополі Михайло Развозжаєв повідомив, що, згідно аналізу споживання води та хлібу, у Севастополі проживає 700 тис. осіб.

При цьому станом на 1 січня 2014 року кількість населення у Севастополі складала 393 тис. осіб, а станом на 1 січня 2020 року «російська статистика» зазначала, що у місті офіційно мешкає 450 тис. осіб.

«Вказані відомості свідчать, що за 6 років окупації номінальне населення Севастополя зросло на 15%, а реальне – на майже 80%. Значна частина нових мешканців – це військовослужбовці окупаційного контингенту, співробітники силових органів РФ та члени їхніх родин. З урахуванням виїзду з Севастополя частини громадян України, які не сприйняли окупацію, йдеться про свідому істотну заміну населення державою-окупантом, що є порушення міжнародного гуманітарного права і прирівнюється до військового злочину», – наголосили у Мінреінтеграції.

Нагадаємо:

  • Генсек ООН Антоніу Гуттеріш в своїй доповіді про ситуацію з правами людини в окупованому Криму офіційно визнав порушення Женевських конвенцій Росією, яка свідомо переселяє людей з материкової частини РФ до українського Криму в спробах змінити демографію окупованого півострова.
  • Станом на серпень 2019 року за період окупації Криму з регіонів РФ на півострів переселилося 158 433 особи. У тому числі 87 000 до «Республіки Крим» і 71 433 в місто Севастополь. Про це повідомила Кримська правозахисна група, яка провела аналіз інформації, опублікованої на сайті «Управління Федеральної служби державної статистики по Республіці Крим і Севастополю».
  • У січні 2020 року прокуратура АРК разом з правозахисною організацією «Регіональний центр прав людини» (РЦПЛ) направила сьоме повідомлення до Міжнародного кримінального суду (МКС), у якому міститься обґрунтування відповідальності Росії за генерацію потоків внутрішньо переміщених осіб та зміну демографічної ситуації в окупованому Криму.