У РФ побільшало проблем із логістикою через пошкодження Керченського мосту – розвідка Британії

Новини
Керченский мост

Логістичні проблеми, з якими стикаються російські війська на півдні України, загострилися після пошкодження Керченського мосту.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

«Проблеми з матеріально-технічним забезпеченням, з якими стикаються російські сили на півдні України, ймовірно, загострилися після пошкодження Кримського мосту 8 жовтня 2022 року. Ремонтні роботи тривають, а міст відкритий для руху. Проте біля мосту залишається велика черга вантажівок, які чекають на проїзд», – заявили у відомстві.

Зазначається, що російські сили на півдні України, ймовірно, збільшують потік матеріально-технічного постачання через Маріуполь, намагаючись компенсувати зменшення пропускної здатності через Керченський міст.

«Оскільки російські війська у Херсоні напружені, а маршрути постачання через Крим погіршені, наземна лінія постачання через Запорізьку область стає все більш важливою для стійкості російської окупації. Місто Мелітополь стає вузлом шляхів постачання та місцем основної присутності російської авіації», – додали у відомстві.

ФСБ РФ затримала 8 людей через вибухи на Керченському мосту і назвала «організатором» Головне управління розвідки України та його керівника Кирила Буданова. В українській розвідці поки що не відреагували на звинувачення.

  • О 06:50 ранку 8 жовтня російські ЗМІ повідомили про «масштабну пожежу» на Керченському мості в окупованому Криму.
  • У мережі розповсюджується відео пожежі на Керченському мосту в окупованому РФ Криму.
  • Окупанти скаржаться на «українських вандалів», яки «пошкодили» Керченський міст
  • Американська аерокосмічна компанія Maxar Technologies показала нові супутникові знімки Керченського мосту, пошкодженого вибухом.