На Маріупольському напрямку загострилися бойові дії – штаб ООС

Донбас

За минулу добу стан справ в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалося складним. Бойовики 49 раз порушили режим припинення вогню, з них 13 разів – застосували артилерію і міномети. Один український військовий загинув, ще три – отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил, передає Центр журналістських розслідувань.

«Нехтуючи Мінській угоді і нормами міжнародного гуманітарного права, бойовики 49 раз порушували режим припинення вогню, з них 13 разів застосовували 152-мм і 122-мм артилерію, 120 і 82-мм міномети.Наші війська вели активну оборону і давали адекватну відповідь противнику, не дозволяючи окупантам витіснити наші підрозділи з займаних позицій», – йдеться в звіті.

На Луганському напрямку бойовики вели вогонь з великокаліберного кулемета по населеному пункту Станиця Луганська, також намагався послабити оборонні рубежі українських військових в районі населеного пункту Троїцьке.

«На Горлівському напрямку активна оборона підрозділів Об’єднаних сил тривала в районах населених пунктів Майське, Зайцеве, Південне. На Донецькому напрямку – біля Авдіївки, Дослідного і Красногоровки», – відзначили в ВЗГ.

«Загострилася ситуація на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Талаковка, Водяне та Широкино. З 19 до 21 години вечора ворог зробив обстріл мирного українського селища Талаківка, в передмісті Маріуполя. Окупанти випустили по населеному пункту більше 90 снарядів 152 калібру. Втрат серед мирних громадян немає . Пошкоджено селищні промислові приміщення», – відзначили в прес-центрі.

Відзначається, що ситуація знаходиться під контролем Об’єднаних сил.

За даними розвідки, знищено четверо і поранено четверо бойовиків.