Збій у Facebook спричинив злив даних 1,5 мільярда користувачів, Цукерберг втратив $7 млрд

Життя

На тлі масштабного збою в роботі Facebook у продажу на одному з хакерських форумів з’явилися дані понад 1,5 мільярда користувачів цієї соцмережі. Статки керівника Facebook Марка Цукерберга знизилися на 7 млрд доларів на тлі масштабного збою в соцмережі.

Про це повідомляє портал Privacy Affairs.

В Україні сервіси недоступні приблизно з 19:30.

Зазначається, що стався найбільший в історії Facebook витік інформації. У розпорядженні хакерів опинилися імена користувачів, номери їхніх телефонів, електронні адреси, дані про місце проживання.

Напередодні стався глобальний збій у роботі соцмереж Facebook, Instagram та WhatsApp. Причини цієї проблеми поки що невідомі.

На цьому тлі акції компанії Facebook впали до найнижчого рівня з червня. Це сталося після зливу інформації про те, ніби соціальна мережа «ставить прибуток над безпекою своїх користувачів».

Компанія вибачається за незручності. Їх причина, як і раніше невідома. Відповідну заяву опубліковано в офіційному акаунті Facebook в Твіттері.

«Нам відомо, що деякі люди мають проблеми з доступом до наших додатків і продуктів. Ми працюємо над тим, щоб повернути все в нормальний стан як можна швидше», – сказано в заяві.

Співробітники Facebook не змогли потрапити на роботу: не працюють перепустки.