У Криму адвоката не пустили в СІЗО на зустріч із побитим Балухом

Новини
Володимир Балух Фото: RFE/RL

В окупованому Криму адвоката українського активіста Володимира Балуха, який прибув в суботу, 15 вересня, на зустріч з підзахисним після отримання інформації про його побиття, не пустили в СІЗО Сімферополя.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Центр журналістських розслідувань.

«Адвокат українського активіста Володимира Балуха вранці 15 вересня прибув в СІЗО Сімферополя, щоб побачити свого підзахисного. Черговий СІЗО йому відповів, що звернення адвоката передано начальнику ФКУ СІЗО-1 УФСІН РФ по Криму Бережному Сергію Володимировичу, але його зараз немає на місці. Як начальник приїде в СІЗО, він буде особисто вирішувати це питання. Адвокат очікує біля СІЗО зустрічі з Володимиром Балухом, щоб дізнатися, що вчора відбулося і в якому стані активіст», – йдеться в повідомленні.

За інформацією правозахисників, в СІЗО також повинен прибути громадський захисник Балуха, архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

Як повідомлялось, 14 вересня в Криму голодуючого українського активіста Володимира Балуха побили співробітники адміністрації СІЗО Сімферополя, після побоїв він відчуває себе погано.

Нагадаємо, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів».

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.

5 липня в Криму «Роздольненський районний суд» засудив Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.

13 липня «Желєзнодорожний районний суд» окупованого Сімферополя відхилив клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха за першим вироком.

Захист оскаржив другий «вирок» «Роздольненського районного суду» Володимиру Балуху.

Балуха за час утримання в СІЗО Сімферополя тричі хотіли посадити в штрафний ізолятор, але не змогли, так як карцер переповнений. За інформацією родичів активіста, він за час арешту схуд на 35 кілограмів.

10 вересня «Верховний суд Криму» відхилив апеляційну скаргу захисту Володимира Балуха на постанову «Желєзнодорожного райсуду» Сімферополя про припинення провадження про його умовно-дострокове звільнення. «Верховний суд» також не скасував ухвалу «суду» про продовження запобіжного заходу Балуху.