РФ розмістила в Криму ескадрилью розвідувальних безпілотників

Новини

Російська ескадрилья безпілотників «Форпост» для розвідки і цілевказівки розміщена в окупованому Криму.

Про це повідомила російська газета «Известия», пише Центр журналістських розслідувань.

За даними газети, безпілотники розміщені під Севастополем, в складі 318-го змішаного авіаційного полку Чорноморського флоту Росії з весни цього року. Дрони можуть вести розвідку і давати цілевказівки ракетних систем кораблів, берегових комплексів «Бастіон» і артилерії. Безпілотники вже перевірили під час морських навчань.

Тактичний безпілотник «Форпост» представляє собою ліцензійну копію ізраїльського Searcher MkII, що збирається на Уральському заводі цивільної авіації (УЗГА) з 2010 року. До 2018 року у російської армії було близько 30 комплексів «Форпост», зібраних з імпортних комплектуючих. Планувалося, що з 2019 року Міноборони Росії почне отримувати повністю локалізовані машини, до того ж пройшли модернізацію з урахуванням бойового досвіду в Сирії – «Форпост-М».

Розвідувальний безпілотний комплекс «Форпост» включає в себе три літаки і наземну станцію управління. Маса одного літака складає 500 кг, корисне навантаження – 100 кг, запас палива – 99 кг. Безпілотник може розганятися до 200 км/год, здатний здійснювати розвідку з висоти 5 км протягом 16 годин на видаленні до 400 км.

  • Біля окупованого Криму підрозділи морської авіації ППО Чорноморського флоту РФ провели навчання, в ході яких відпрацювали пошук і знищення десантного загону кораблів умовного супротивника.