На Миколаївщині проходять масштабні навчання за участю командування об’єднаних сил ЗСУ та всіх видів і родів військ. Приїхав Зеленський

Новини
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відвідав навчання за участі командування об’єднаних сил та інших органів військового управління ЗСУ, що проводять на Миколаївщині. У маневрах також взяли участь безпілотники Bayraktar та ракетні комплекси Javelin.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

У 235-му Міжвидовому центрі підготовки підрозділів Широкий лан Зеленський ознайомився з практичною роботою командування об’єднаних сил ЗСУ з управління об’єднаним управлінням військами. Навчання триватимуть з 9 по 13 серпня.

Президент спостерігав за тим, як протиповітряна оборона відпрацьовує відбиття повітряного нападу противника, а армійська авіація здійснює підтримку наземних сил та забезпечує висадку десанту.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

У маневрах взяли участь винищувальна, штурмова, транспортна та безпілотна авіація Повітряних Сил ЗСУ, зокрема безпілотні літальні апарати Bayraktar.

Крім того, Зеленський провів спостереження за діями ракетних військ та артилерії з бойовими стрільбами з різних артилерійських систем, зокрема реактивних, під час підтримки дій військ.

Також успішно відбулися практичні стрільби протитанкових підрозділів прямою наводкою та з ракетних комплексів Javelin, Стугна, Корсар по броньованих об’єктах противника.

Президенту також продемонстрували, як механізована бригада Сухопутних військ звільняє населений пункт від диверсантів та веде бій із силами противника під час контратаки.

Також під час відвідування місця проведення навчань Володимир Зеленський ознайомився з новозбудованими об’єктами військового містечка центру Широкий лан. Зокрема, президент оглянув казарму, спортивний майданчик та їдальню.

Військовослужбовці США 352-го крила сил спеціальних операцій прибули до України двома військово-транспортними літаками МС-130 для проведення спільних навчань з українськими колегами.

Нагадаємо:

  • В червні 2020 року Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей (EOP) НАТО. Україна стала шостим партнером по розширеним можливостям НАТО поряд з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією. Кожен з партнерів має індивідуальні відносини з НАТО, засновані на областях, що представляють взаємний інтерес.
  • 4 червня 2021 року РНБО України розглянула питання про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до НАТО й ухвалила низку відповідних рішень.
  • За словами заступника глави Офісу президента Андрія Сибіги, Україна впевнена, що зробила все необхідне для отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Ключові країни світу, євроатлантичне співтовариство підтримують прагнення України вступити до Північноатлантичного Альянсу.