У США стурбовані душевним станом президента РФ Володимира Путіна – CNN

Війна

У США стурбовані душевним станом президента РФ Володимира Путіна, який 24 лютого 2022 розпочав повномасштабну війну проти України.

Про це повідомив американський телеканал CNN із посиланням на джерела.

Високопоставлені американські законодавці, знайомі з даними розвідки, і колишні високопосадовці, які мають великий досвід роботи в Росії, «почали відкрито ставити під сумнів психічну стійкість російського лідера», зазначив телеканал.

Посилаючись на дані розвідки, один із чиновників повідомив, що Путін повністю ізольований, частково через страх заразитися коронавірусом, «зараз він в основному один, повністю відрізаний від більшості своїх радників, ізольований географічно, єдині люди, які розмовляють з ним, – лизоблюди, які лише підживлюють його образу».

В американській розвідці вважають, що Путін зараз навіть не прислухається до близьких до нього олігархів, які раніше мали ключовий вплив на ухвалення ним рішень.

Сенатор-республіканець від штату Флорида, голова комітету з розвідки Сенату США Марко Рубіо написав у Twitter 26 лютого, що «для багатьох абсолютно очевидно, що з Путіним щось не так».

«Він завжди був убивцею, але тепер його проблема інша та більш значна. Було б помилкою припускати, що цей Путін відреагує так само, як п’ять років тому», – зазначив він.

CNN зазначив, що західні країни «насторожено» спостерігають за Путіним після того, як багато країн запровадили проти РФ жорсткі санкції за агресію щодо України, які обвалили рубль та призвели до закриття російського фондового ринку. Вони побоюються, що ці санкції у поєднанні з відсутністю прогресу у Києві «можуть викликати ще більшу лють непередбачуваного російського лідера», повідомив телеканал.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Хроніку за 24 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 25 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 26 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 27 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 28 лютого можна прочитати ТУТ.