Війна росії проти України: хроніка 25 травня

Новини
война

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter

Путін вже хоче давати «громадянство рф» мешканцям окупованих територій Херсонської та Запорізької областей

Президент рф Володимир Путін підписав указ про «спрощений прийом у громадянство росії» мешканців окупованих територій Херсонської та Запорізької областей України.

Медійниці просять омбудсмана Денісову змінити риторику повідомлень про статеві злочини під час війни

Майже пів сотні українських медійниць підписали відкрите звернення до Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової із закликом змінити риторику в повідомленнях про статеві злочини під час війни, зокрема статеві злочини проти дітей, які поширюються на офіційних сторінках соцмереж Омбудсмана.

Російські окупанти захопили «Херсонську міську друкарню», планують виробляти свої агітки

Російські окупанти захопили цехи ПрАТ «Херсонська міська друкарня» і заявили, що збираються передати це приватне підприємство під «контроль держави» і виробляти свої агітки.

росія не зможе провести морський парад у День ВМФ у Севастополі – весь флот вивели на війну з Україною. Ексклюзивні фото

Росія не зможе провести морський парад у День ВМФ у Севастополі, бо весь флот відправили на війну з Україною. Угруповання російських кораблів у північно-західній акваторії Чорного моря спостерігають читачі Центру журналістських розслідувань з Тарханкуту, фото яких ми публікуємо.

Заступником голови окупаційної «адміністрації» на Херсонщині став російський військовий, який воював на Донбасі

Військового з Волгоградської області Олександра Хлюстова російські окупанти призначили заступником голови так званої «військово-цивільної адміністрації Чаплинського району».

росія збирає резерви, посилила застосування авіації, у ворога дефіцит ракет – Генштаб ЗСУ

росія збирає резерви, щоб компенсувати значні втрати своїх військ на війні проти України.

ЗСУ під силу звільнити від російських окупантів Херсон – Марченко

Генерал-майор Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва на початку повномасштабної військової агресії рф заявив, що ЗСУ під силу звільнити від окупантів Херсон і селище Снігурівка Миколаївської області.

По Запоріжжю російські війська випустили 4 крилаті ракети, по Кривому Рогу – 3, є серйозні руйнування

Вночі російські війська обстріляли Запоріжжя та Кривий Ріг крилатими ракетами.

Захисники Маріуполя вийшли на зв’язок із сім’ями – ЗМІ

Деякі українські військові, які вийшли із заводу «Азовсталь» у Маріуполі, змогли зв’язатися телефоном зі своїми родинами. Вони не зазнавали насильства.