Власник хостинг-провайдера «Бегет Україна» Голобородько відкрив бізнес на курорті Чорногорії і відмовляється повідомити про законність виїзду за кордон

Влада
Владислав Голобородько, керівник і бенефіціар ТОВ “Бегет Україна”
Владислав Голобородько, керівник і бенефіціар ТОВ «Бегет Україна».

Власник і керівник хостинг-провайдера ТОВ «Бегет Україна» Владислав Голобородько виїхав за межі України після введення режиму воєнного стану і відкрив кафе в Чорногорії. Він відмовився повідомити ЦЖР, чи мав на те законні підстави, та де знаходиться зараз, – послався на конфіденційність інформації, що стосується безпеки його власної і сім’ї. 

Про бізнес у Чорногорії 36-річного Владислава Голобородька та його тривале або ж багаторазове перебування за кордоном стало відомо в процесі розслідування ЦЖР  “Beget у вишиванці. Як топова російська IT-компанія працює на вільній та окупованій РФ територіях України”, що виявило триваючу пов’язаність київської та пітерської компаній. 

Центр журналістських розслідувань отримав від власних джерел інформацію з бази «Аркан», що 7 травня 2022 року Владислав Голобородько виїхав за межі України до Польщі через пост пропуску Грушів, інформація про його повернення відсутня. Судячи зі світлин в соцмережах і на сайті кафе, Голобородько тривалий час (або багато разів) у 2023-2024 роках знаходився у Чорногорії.

З повідомлень на сторінці  дружини Владислава Голобородька – Юлії Зубченко в Instagram, стало відомо, що на початку жовтня 2023 року подружжя відкрило кафе «Sofi» на набережній міста Тіват у Чорногорії. На фото персоналу кафе, зробленому, як свідчить напис, у день відкриття, бачимо і Владислава Голобородька.

Владислав Голобородько(крайній зліва) разом із командою кафе “Sofi” в Чорногорії Фото:Instagram 2023

Владислав Голобородько(крайній зліва) разом із командою кафе “Sofi” в Чорногорії Фото:Instagram 2023

Фірма Sofi Cafe DOO, зареєстрована у Тіваті 25 квітня 2023 року, повністю належить Владиславу Голобородьку. Він же вказаний її виконавчим директором, а Юлія Зубченко – заступником. 

Кафе Sofi знаходиться в першій лінії набережної Которської затоки, поруч із найбільшою у світі яхтенною мариною Porto Montenegro.

Кафе Sofi Владислава Голобородька знаходиться на набережній Которської затоки в м. Тіват, неподалік яхтенної марина Porto Montenegro.

Кафе Sofi Владислава Голобородька знаходиться на набережній Которської затоки в м. Тіват, неподалік яхтенної марина Porto Montenegro.

На Різдвяні та новорічні свята кафе ввело спеціальне меню. Власник закладу Владислав Голобородько особисто розповів на відео, як вони готують глінтвейн, про рецепт якого часто запитують відвідувачі. Відео опубліковане 7 січня 2024 року.

Владислав Голобородько відмовився відповісти кореспонденту ЦЖР на питання, де він зараз перебуває, вважаючи цю інформацію конфіденційною: “Це питання стосується не Вашого розслідування, а мого особистого життя, в котрому я вів і веду активну благодійну та інформаційну, правозахисну діяльність, для моєї безпеки та безпеки моєї сім’ї я залишу за собою право не відкривати Вам цю конфіденційну інформацію”.

На прохання ЦЖР повідомити, на яких законних підставах він зміг виїхати за межі України після введення режиму воєнного стану, Владислав Голобородько не відповів, натомість звинуватив кореспондента ЦЖР у порушенні стандартів журналістики і замовності розслідування, а також повідомив, що припиняє спілкування. 

  • Нагадаємо,  власники російського хостинг-провайдера “Бегет” (Beget) вийшли із засновників київської компанії і з 2018 року “Бегет Україна” належить Владиславу Голобородьку. Розслідування ЦЖР виявило ознаки того, що компанії і досі пов’язані. При цьому російський “Бегет” з 2014 року надає послуги хостингу та реєстрації доменів  незаконним органам влади “ДНР”, мілітарним організаціям і пропагандистським проектам на ТОТ Криму і Запорізькій області.
  • За даними аналітичного сервісу YouControl,  Владислав Голобородько є засновником та/або директором майже двох десятків  юридичних осіб в Україні, а в 2023 році зареєстрував компанію ще і в курортному місті Чорногорії. Історичні зв’язки також відслідковуються ще по 10 українських компаніях і організаціях. Зазвичай, така велика кількість компаній, зареєстрованих на одну людину, яка не відома на ринку і не має системного бізнесу, може свідчити про те, що це номінальний власник.