В ОБСЄ і Швеції закликали Путіна звільнити Олега Сенцова

Життя
Олег Сенцов в колонії російського міста Лабитнангі 9.08.2018 Фото: Facebook

Глава Міністерства закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем закликала Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова. Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір також заявив, що Олега Сенцова необхідно негайно звільнити.

«Глибоко стурбована повідомленнями про погіршення стану здоров’я Олега Сенцова. Його зміст порушує міжнародне право і грунтується на юридичному процесі, який не відповідає елементарним стандартам правосуддя. Ми закликаємо Росію звільнити його та інших незаконно утримуваних українців», – заявила Вальстрем.

«Дуже стурбований через погіршення здоров’я кримського письменника і кінорежисера Олега Сенцова, який голодує в російській в’язниці. Я повторюю свій заклик до його звільнення – негайному», – написав Дезір в четвер.

Президент Франції Еммануель Макрон планує обговорити з російським колегою Володимиром Путіним ситуацію з укладеним українським режисером Олегом Сенцової.

«Президент Еммануель Макрон поговорить з російським лідером Володимиром Путіним в п’ятницю про укладену українському кінорежисера Олега Сенцової, який голодує з травня і перебуває у важкому стані», – йдеться в повідомленні Reuters.

Нагадаємо, з дозволу Олега Сенцова в мережі опубліковані його фотографії з російської колонії. Стан здоров’я українського політв’язня, який тримає голодовку з вимогою звільнити всіх українських в’язнів Кремля, знову погіршився, у нього стався третій криза.