Українці отримають грошову компенсацію за бебі-бокс на дітей, які народилися в 2020 році

Новини
Фото: svoi.city

В Україні передбачено виплату грошової компенсації вартості «пакета малюкаˮ на дітей, які народилися в 2020 році і не отримали його. В цілому в цей «пакет» входить 25 предметів загальною вартістю 5000 грн.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики. Передбачається ввести виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакет малюка» на дітей, які народилися в 2020 році.

«30.06.2020 року за результатами розгляду скарг учасників закупівлі Антимонопольним комітетом України ухвалено рішення скасувати процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакет малюка» установою «Професійні закупівлі», – йдеться в повідомленні.

«Пакет малюка» – це дитячий набір з 25 необхідних товарів, в тому числі підгузники, засоби догляду, дитяча косметика і одяг.

Отримання «пакета» не впливає на отримання грошової виплати. Ініціатива є пілотним проєктом, тому набір товарів буде переглядатися з урахуванням побажання батьків. У Кабміні раніше планували вручити до кінця року 100 тисяч таких наборів.

  • Новий закон «Про верифікацію та моніторинг державних виплат», який набув чинності у грудні минулого року, передбачає запровадження системи ретельної перевірки державних виплат, зокрема, субсидій, пенсій, пільг, соціальних стипендій, виплат переселенцям та ветеранам, які здійснюються за рахунок держбюджету.