У вересні в порти окупованого Криму незаконно зайшли 30 суден

Новини
Феодосийский морской порт

В порти окупованого Криму у вересні незаконно зайшли 30 вантажних суден.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

«Загалом цими судами здійснено 79 заходів у порти Керчі, Севастополя та Феодосії. З них 23 судна під прапором Російської Федерації і сім – під прапорами інших держав, зокрема, Палау, Сьєрра-Леоне, Того, Танзанія», – сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією, ще п’ять суден під прапорами Мальти, Панами, Танзанії, Того і Росії, знаходилися в акваторії портів Севастополя, Феодосії та Ялти без заходу в термінали портів.

Міністерство повідомляло про незаконне заході в порти Криму 34 вантажних суден в серпні і 597 в липні.

Як повідомлялося, в липні 2014 року Україна офіційно закрила порти Криму для міжнародного судноплавства. Крім того, в Кримінальний кодекс України внесена стаття 332-1 про порушення правил в’їзду на тимчасово окуповану територію України. Згідно з цим законодавчим актом, члени екіпажу судна, що прибувають на його борту в Крим, потрапляють під адміністративну та кримінальну відповідальність перед Україною за незаконний груповий перетин кордону та порушення порядку в’їзду на окуповану територію.

Прокуратура АРК відкрила кримінальні провадження і розслідує понад 600 фактів незаконних заходів суден в закриті Україною порти окупованого Криму.