Бойовики «ДНР» приховують інформацію про першу смерть від коронавірусу в ОРДЛО – Мінреінтеграції

Новини

На окупованому Донбасі бойовики так званої «ДНР» приховують інформацію про смерть людини від коронавірусної хвороби в окупованій Амвросіївці чим наражають на небезпеку місцевих мешканців.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як вказали у Мінреінтеграції, ситуація з захворюваністю на COVID-19 на тимчасово окупованих територіях погіршується, проте російські окупаційні адміністрації ОРДЛО продовжують наражати громадян на небезпеку, приховуючи реальну картину.

«Станом на 7 квітня окупаційна адміністрація в ОРДО визнала наявність 6 хворих на коронавірус, наголошуючи на відсутності летальних випадків. Водночас, за наявною інформацією, 4 квітня у Центральній районній лікарні м. Амвросієвка помер громадянин, інфікований коронавірусом. Цей факт замовчується, відповідна медична документація вилучена», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві також зазначили, що у окупованій Кадіївці у Центральній міській багатопрофільній лікарні лікарями-вірусологами з Росії проводиться щоденний огляд бойовиків так званого «армійського корпусу». При цьому, цивільне населення позбавлене належної медичної допомоги.

За інформацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста, вже до кінця поточного тижня організація планує направити на Донбас нову партію гуманітарної допомоги, в тому числі і для боротьби з коронавірусом. Вантаж міститиме тести для виявлення коронавирусу, апарати штучної вентиляції легенів, маски, рукавички та інше. При цьому, за даними МКЧХ, з боку окупаційних адміністрацій ОРДЛО запит на гуманітарну допомогу, як і раніше, не надходив.

«Це в котре підтверджує те, що, незважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, окупаційна «влада» продовжує приховувати реальний стан речей», – наголосили в Мінреінтеграції.

Нагадаємо:

  • В кінці березня віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що в так званих «ДНР» і «ЛНР» дуже складна ситуація з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 в зв’язку з чим чиновники окупаційних адміністрацій почали вивозити свої родини в Росію через неконтрольовану Україною ділянку україно-російського кордону.
  • Кабмін України буде пропонувати ввести гуманітарні конвої із засобами захисту від коронавіруса, а також просити Міжнародний комітет Червоного Хреста, гуманітарні місії ООН та інші міжнародні організації про допомогу для жителів окупованого Донбасу.
  • За даними ГУР Міноборони України, на Донбасі у так званих «ДНР» і «ЛНР» російські окупаційні адміністрації приховують факти інфікування коронавірусом місцевих мешканців, а медикам бойовики погрожують «кримінальною» відповідальністю за розголошення даних про померлих від COVID-19 на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.