Велика Британія запровадила нові санкції на експортерів військового обладнання до Росії

Новини
Уряд Великої Британії оголосив про запровадження нових санкційних обмежень проти окремих осіб і груп, які займаються експортом військового обладнання в РФ і фінансують російську армію і військову промисловість.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

Під нові санкції зокрема потрапили компанії з Білорусі, Китаю, Сербії, Туреччини, ОАЕ та Узбекистану.

Білоруська організація АТ “Конструкторское бюро “Дисплей” потрапила під обмеження, оскільки пов’язана з виробництвом військової техніки для білоруського режиму, яка сприяла безпосередньо незаконній війні Путіна.

Також під санкціями тепер: сербська компанія AVIO CHEM,  яка відправила кілька партій запасних частин та аксесуарів для літаків російським підприємствам; узбецька – MVIZION, яка виступала посередником при імпорті деталей в Росію; турецька компанія Smart Trading Limited, що займається поставками західної електроніки, що під санкціями, до Росії; три китайські компанії – Asia Pacific Links Limited, Sinno Electronics Co, Limited і Xinghua Co., Limited, які постачають підсанкційні товари, що мають важливе значення для військових зусиль Росії.

Під санкціями також опинились три суб’єкти, які підтримують мережу «Групи Вагнера», і чотири оператори суден так званого «тіньового флоту», які використовуються Росією для пом’якшення удару від санкцій, пов’язаних з нафтою.

Також Британія включила до свого санкційного списку 31 фізичну та юридичну особу з РФ, які пов’язані з розробкою та виробництвом безпілотників і частин ракет, а також імпортом і постачанням ключових електронних компонентів.

«Включно з організаціями, що працюють у Китаї, Сербії та Узбекистані, Великобританія вжила заходів проти понад 30 організацій третіх країн, які підтримують військові дії Росії. Це свідчить про відсутність толерантності Великої Британії до тих, хто сприяє незаконній війні Росії, де б вони не були. Іноземні військові постачальники, які експортують обладнання та запчастини до Росії, є одними з десятків осіб і груп, проти яких сьогодні запроваджено санкції», – йдеться у заяві Управління закордонних справ Британії.

Нагадаємо:

24 лютого 2023 року міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про новий пакет санкцій і торговельних заходів проти РФ, включаючи заборону на експорт усіх товарів, які РФ використовувала на полі бою в Україні. 19 травня 2023 року Велика Британія запровадила санкційні обмеження проти 86 фізичних та юридичних осіб Росії. Санкції пов’язані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним та фінансовим секторами.

8 серпня 2023 року уряд Великої Британії розширив санкційний список. Під заборону потрапили 25 російських фізичних осіб та інозмених компаній, які підтримують війну проти України, а також імпортують електроніку для військової техніки армії РФ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter