Стівен Кінг закликав звільнити Олега Сенцова

Життя

Письменник Стівен Кінг закликав звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Заклик до звільнення режисера Кінг опублікував на своїй сторінці в Twitter, додавши, що Сенцов, який почав голодування 14 травня, «може померти за свої погляди», передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні перший день Чемпіонату світу з футболу і 32 день голодування Олега Сенцова. Приєднуйтесь до мене і американському ПЕН-центру в вимозі звільнити українського режисера, який несправедливо ув’язнений в Росії. Час іде і він може померти за свої погляди», – написав Кінг.

Українського режисера Олега Сенцова, який голодує з 14 травня з вимогою звільнення усіх українських політв”язнів, , в п’ятницю вивозили в реанімацію. Зараз він знаходиться в санчастині колонії, припиняти голодування не збирається.

Як повідомлялось, 1 червня по всьому світу стартувала глобальна акція #SaveOlegSentsov з вимогою звільнити незаконно засудженого в Росії українського політв’язня, режисера Олега Сенцова, який з 14 травня проводить голодовку в російській колонії, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних в РФ.

У четвер, 14 червня, розпочався третій етап глобальної акції за порятунок українських політв’язнів в РФ і окупованих нею територіях #SaveOlegSentsov.