Ексгендиректору «Укроборонпрому» оголосили про підозру через недостовірне декларування

Корупція

Колишньому генеральному директору державного концерну Укроборонпрому оголосили про підозру через декларування недостовірної інформації.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Посадовець у 2016 році не вніс до декларації доходи, дві квартири, земельну ділянку у м. Києві та два автомобілі Range Rover, що є власністю його цивільної дружини», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі не називають імені колишнього керівника. Наразі очільником Укроборонпрому є Айваріс Абромавичус, а до того посаду обіймав Павло Букін.

Павло Букін, фото: ВВС

Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України і чинний президент корпорації “Богдан Моторс» Олег Гладковський був звільнений з-під варти після внесення застави та пообіцяв надалі захищати свою честь і гідність.

Керівник держконцерну «Укроборонпром» Павло Букін санкціонував купівлю російських комплектуючих для ремонту двох казахських літаків Ан-26 з багаторазовою націнкою у компанії, підконтрольній синові тепер уже колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря і його бізнес-партнерів. При цьому Букін отримав в якості «відкату» за цю угоду 10 тисяч дол., а О.Гладковскій – 30 тисяч дол, йдеться в третій частині журналістського розслідування BIHUS.info.

Нагадаємо:

  • Команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала матеріал про масштабні розкрадання в «Укроборонопромі», до якої причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор, його друг і безнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза з 2016 року продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. Товар вони завозили з території РФ контрабандним шляхом або ж купували на складах військових частин в Україні. Зокрема, як «прокладку» вони використовували підприємство Порошенка «Кузня на Рибальському», через яку провели 70 мільйонів гривень від угоди з Київським бронетанковим заводом.