У ФСБ заявляють про затримання в РФ 14 учасників «українського радикального руху»

Новини

Співробітники Федеральної служби безпеки і Слідчого комітету РФ виявили і затримали в Геленджику та Ярославлі 14 учасників нібито «української молодіжної радикальної неонацистської спільноти «М.К.У».

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ.

Зазначається, що учасники були затримані в межах кримінальної справи за ст. 282.1 КК РФ («Створення екстремістського співтовариства та участь в екстремістському співтоваристві»).

«Група була сформована громадянином України Красновим Єгором, 2000 року народження. 13 членів цієї групи були затримані в Геленджику, ще один – у Ярославлі. В місцях проживання фігурантів силовики знайшли і вилучили велику кількість нацистських матеріалів, холодну зброю, засоби зв’язку, що містять інструкції з виготовлення бомб і вогнепальної зброї. Затримані зізналися, що їхня група з’явилася в 2019 році. Учасники організації готувалися вчинити теракти, практичні навички вони відпрацьовували на побитті безхатченків та представників молодіжних субкультур. Як демонстрація прихильності нацистській ідеології членами цієї групи була спалена копія Прапора Перемоги. Відеозвіт про цю акцію направлений членам «М.К.У.» в Україні», – повідомили у ФСБ.

У ФСБ також повідомили, що минулого року «ватажок «М.К.У.» в інтернеті закликав своїх прихильників до активізації терористичної діяльності на території Росії».

  • ФСБ оприлюднила відео затримання громадянина РФ, який нібито працює на спецслужби України, в його машині знайшли «саморобну бомбу». Про затримання ЗМІ повідомляли ще 12 березня: співробітники ФСБ затримали двох учасників акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Мешканка Алушти Єлизавета Павленко і уродженець Кривого Рогу Владислав Єсипенко, які покладали квіти до пам’ятника Шевченку, перестали виходити на зв’язок увечері 10 березня. Проти Єсипенко завели кримінальну справу. Суд заарештував його на два місяці.
  • В Геленджику розташовується так званий палац президента РФ Володимира Путіна, про який 19 січня Фонд боротьби з корупцією випустив фільм «Палац для Путіна. Історія найбільшого хабаря».