Українські морпіхи провели бойові навчання із протикорабельної, протиповітряної та протимінної оборони

Новини

Українські морські піхотинці, які брали участь в багатонаціональних військових навчаннях «Agile Spirit-2021» в Грузії, повернулися до Одеси.

Про це повідомляє пресслужба Генштабу Збройних сил України.

Зазначається, що під час переходу морем з порту Поті (Грузія) в Одесу, який здійснювався корабельно тактичною групою в складі середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко» і патрульного катера «Слов’янськ», морпіхи провели низку корабельних навчань.

«Під час переходу морем корабельна група Військово-Морських Сил ЗС України подолала відстань майже 1000 морських миль. Екіпажем було відпрацьовано низку корабельних бойових навчань, серед яких протиповітряна, протикорабельна, протимінна оборони, боротьба за живучість корабля тощо. Проведено тренування з тактичного маневрування та сигналовиробницта за стандартами НАТО», – йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що до корабельних навчань також залучалися морські піхотинці, які несли чергування зі спостереження за повітряною і надводною обстановкою.

Президент Володимир Зеленський відвідав навчання за участі командування об’єднаних сил та інших органів військового управління ЗСУ, що проводять на Миколаївщині. У маневрах також взяли участь безпілотники Bayraktar та ракетні комплекси Javelin.

Нагадаємо:

  • В червні 2020 року Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей (EOP) НАТО. Україна стала шостим партнером по розширеним можливостям НАТО поряд з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією. Кожен з партнерів має індивідуальні відносини з НАТО, засновані на областях, що представляють взаємний інтерес.
  • 4 червня 2021 року РНБО України розглянула питання про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до НАТО й ухвалила низку відповідних рішень.
  • За словами заступника глави Офісу президента Андрія Сибіги, Україна впевнена, що зробила все необхідне для отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Ключові країни світу, євроатлантичне співтовариство підтримують прагнення України вступити до Північноатлантичного Альянсу.