Ощадбанк готовий продовжити карти пенсіонерів-переселенців ще на три місяці

Новини
Ощадбанк
Відділення Ощадбанку ЦНАП на КПВВ «Щастя» Фото: facebook.com/MinReintegration

В Ощадбанку пояснили, що пенсіонерам зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) можуть продовжити банківські карти ще на три місяці. Таким чином, пенсіонери зможуть отримати пенсії та соціальні виплати, якщо російська сторона відновить роботу КПВВ на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні за результатами засідання економічної підгрупи ТКГ.

Юристи рекомендують дзвонити в Ощадбанк тим, хто не може забрати банківську карту, щоб її не знищили. Це стосується осіб з довідкою внутрішньо переміщеного особи (ВПО), які проживають в ОРДЛО, і зараз не мають можливості приїхати на підконтрольну територію, щоб отримати нову карту Ощадбанку. Також можна залишати скарги на «гарячій лінії» Ощадбанку, або телефонувати на урядову лінію 15-45.

В Ощадбанку пояснили, чому у жителів непідконтрольного Донбасу, у яких закінчився термін дії пенсійних карток в період карантину, можуть виникати проблеми з простроченими картками і послугами онлайн-банкінгу.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк продовжив до 1 січня 2021 року дію платіжних карток переселенців, обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», через карантин і тимчасові обмеження, викликані COVID-19.
  • Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що пенсіонери з непідконтрольного Донбасу зможуть отримувати пенсії, навіть якщо їх карти Ощадбанку вже прострочені, а вони не можуть перетнути КПВВ через карантин. Рішенням Кабміну знято обмеження щодо верифікації в 60 днів до того, як буде завершено повністю карантин.
  • Ощадбанк пояснив, що продовження дії електронних пенсійних посвідчень (ЕПП), які одночасно є банківськими картками, до 1 січня 2021 року, стосується виключно карток пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО).